Gökçeada Bölgesi Hakkında

Gökçeada'ya Nasıl Gidilir?

Çanakkale’ye bağlı olan Gökçeada, Gelibolu Yarımadası’nın karşısında yer alıyor. Gökçeada’ya hava ve deniz yoluyla direkt ulaşım mümkün. Çanakkale ve Kabatepe’den hareket eden feribot seferleriyle adaya ulaşılabileceği gibi Ankara ve İstanbul’dan hareket eden uçuş seferleriyle Gökçeada Havaalanı’na varılabilir.

Şehirler arası otobüslerle gelecek olanlar Çanakkale’ye vardıklarında, Çanakkale - Gökçeada feribotuyla adaya geçebilirler. Kabatepe iskelesine ise Eceabat’tan minibüsle ulaşılabiliyor. Buradan da Kabatepe - Gökçeada feribotlarıyla adaya varılabilir.

Gökçeada Zeytinliköy Rum Köyü

Gökçeada'da Nereler Gezilir?

- Rum Köyleri (Bademli, Kaleköy, Zeytinliköy, Tepeköy, Dereköy)

- Tepeköy Çınaraltı.

- Tuz Gölü.

Sualtı Milli Parkı.

Peynir Kayalıkları.

- Kaya Mezarı.

Gökçeada'da Neler Yapılır?

- Adanın dokunulmamış koylarında denize girmek. 

- Dalış, kite surf ve rüzgar sörfü yapmak.

- Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada’yı, özel araç veya bisiklet ile gezmek. 

Adadaki restoran ve kafelerde kılıç balığı, cicirya, vişinada ve kuşburnu kurabiyesi gibi bölgeye has lezzetleri tatmak.

Gökçeada Bademli Köyü

Gökçeada'da Nerede Denize Girilir?

Genel olarak koyları ıssız ve dokunulmamış olan Gökçeada’da rüzgar çoğunlukla kuzeyden estiği için güney kıyılarında denize giriliyor. Başlıca Gökçeada Plajları:

- Aydıncık Plajı

- Laz Koyu

- Yuvalı Plajı

- Gizli Liman

- Yıldız Koy

- Marmaros

Gökçeada'ya Ne Zaman Gidilir?

Kışları nadir de olsa feribot seferlerinin aksayabildiği Gökçeada’nın nüfusu yazları artış gösteriyor. Deniz, kum, güneş keyfi için Haziran - Eylül ayları arasında tercih edilebilecek Gökçeada, yerel lezzetleri ve tarihi alanları için diğer sezonlarda da ziyaret edilebilir.

Gökçeada Aydıncık Plajı

Gökçeada'da Ne Yenir Ne İçilir?

Gökçeada, yaygın şekilde organik tarım yapılan ve köylerin yoğun bulunduğu bir nokta olduğundan doğal süt, peynir, zeytin, zeytinyağı, yumurta, kuzu ve keçi eti, meyve ve sebze çeşitleri her yerde bulunuyor.

Keçi peyniri ve özel mayalı hamurdan yapılan cicirya bir çeşit Rum pizzası. Yine Rumların özel vişneli meyve suyu olan vişinada ve kuşburnu kurabiyesi de tadılması gereken lezzetlerden.

Zeytincilik ve balıkçılık adanın önemli geçim kaynaklarından. Bu yüzden kılıç balığı başta olmak üzere pek çok balık ve deniz ürününü, doğal zeytin çeşitlerini tadabilmek mümkün. 

Sitemiz Pansiyonlar ile pansiyon arayanları buluşturan elektronik pansiyon rehberidir. Kayıtlı tüm tesisler için “Mesaj gönder” butonunu ile mesaj gönderebilir, hizmet satın alan tesislere ise doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz. Web sitemiz Turizm acentesi değildir. Aracılık yapmaz ve komisyon talep etmez. Tüm tesisler ile doğrudan iletişim kurmanızı sağlar.